FAQ

ALGEMEEN

Dat is helaas niet mogelijk. Onze scherpe tarieven kunnen wij aanbieden door inkoopafspraken te maken en zelf de leverende dealer te selecteren. Uiteraard zorgen we ervoor dat de auto kosteloos op jouw gewenste locatie word afgeleverd.

Zodra het getekende leasecontract door ons ontvangen is, wordt jouw nieuwe auto besteld bij de door ons geselecteerde dealer. Je krijgt dan een bericht van ons over (verwachte) leverdatum.

- Afschrijving
- Motorrijtuigenbelasting
- Reparatie, onderhoud en banden
- Haal- en brengservice bij onderhoud
- Pechhulp in Nederland (Pechhulp Europa bij 'Comfort' en 'Business')
- All-risk verzekering (WA & Casco)
- Schade Verzekering Inzittenden (SVI)
- Vast laag eigen risico bij niet verhaalbare schade

Het is mogelijk om deze op te zeggen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Deze zijn op te vragen bij je contactpersoon.

De organisatie Fleetport regelt de aflevering van de auto. Zij stemmen de afleverdatum, -tijd en -locatie met je af om de auto vervolgens zoals afgesproken (op locatie) te leveren.

Om de leasedocumenten in orde te kunnen maken, vragen wij om de volgende documenten aan te leveren:
- Kopie uittreksel KvK
- Meest recente jaarrapport. Bij een eenmanszaak of V.O.F. met natuurlijke rechtspersonen als vennoot, ontvangt de leasemaatschappij naast de balans, winst- en verliesrekening, ook de meest recente aangifte inkomstenbelasting van de eigenaar / eigenaren § Kopie ID voor- en achterkant van alle tekeningsbevoegden volgens de KvK
- E-mailadres voor elektronische facturatie

Dit is mogelijk, wel dient de betaling voor de optie over de reeds verstreken maanden met terugwerkende kracht te worden voldaan.

Verschil tussen het aantal contractueel afgesproken en het aantal werkelijk in een jaar gereden kilometers. Deze worden aan het eind van elk kalenderjaar en/of aan het eind van het leasecontract afgerekend tegen de prijs die hiervoor in het leasecontract is bepaald.

Bij het afwijken van meer of minder dan 10% van het geschatte aantal kilometers per jaar, mag de leasemaatschappij hercalculeren en kan daarmee de leaseprijs opnieuw berekend worden op basis van de daadwerkelijke gereden kilometers per jaar.

MIJN LEASEAUTO

Neem direct contact op met de leasemaatschappij, zij helpen je dan direct weer op weg!

Ja, wanneer de garage is aangesloten op het ROB-Net systeem. Door middel van het ROB-Net systeem communiceren leasemaatschappij en leverancier over aanvragen m.b.t. Reparatie, Onderhoud en Banden (ROB) én het daaraan gerelateerde vervangend vervoer. Vervolgens ondersteunt ROB-Net adequate administratieve afwikkeling van onderlinge transacties.

De boetes ontvang jij via leasemaatschappij. Je kan deze kosten niet declareren. Dat geldt ook voor de kosten van inbeslagname van jouw auto, bijvoorbeeld na een snelheidsovertreding.

Na aflevering van je nieuwe leaseauto stuurt het RDW de kentekencard naar jouw huisadres. Dit duurt maximaal 3 werkdagen. Heb jij na 5 werkdagen de kentekencard nog niet ontvangen? Neem dan contact op met ons.

Dat kan zeker. Drie maanden voordat het contract van jouw auto verloopt, ontvang je van ons een bericht met daarin de overnameprijs. Je hebt dan nog tijd genoeg om bij ons aan te geven of je de auto wilt kopen. Uiteraard kan de auto ook worden verkocht aan vrienden, familie, buren of collega's.

FINANCIELE TOETSING EN ACCEPTATIE

Jouw bedrijf dient minimaal twaalf maanden ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Hierna kan de leasemaatschappij een financiële beoordeling doen. Het kan voorkomen dat de leasemaatschappij de leaseaanvraag accepteert in combinatie met een extra zekerheid in de vorm van een aanbetaling of borg.

De leasemaatschappij kijkt voornamelijk of het voor beide partijen verantwoord is om een overeenkomst aan te gaan. De leasemaatschappij kijkt voornamelijk of er winst wordt gemaakt en of er een positief eigen vermogen en werkkapitaal zichtbaar is.

Voor de verdere behandeling van jouw aanvraag voor de leaseauto heeft de leasemaatschappij gegevens nodig over jouw bedrijfssituatie. Afhankelijk van de leasemaatschappij wordt gevraagd de volgende gegevens aan te leveren: • Uittreksel KvK • Meest recente jaarcijfers (winst- en verliesrekening + balans) niet ouder dan 18 maanden • Indien starter en nog geen jaarcijfers: openingsbalans / financiële prognose / businessplan incl. prognose / meest recente IB aangifte