Meest gestelde vragen

ALGEMEEN

- Afschrijving
- Motorrijtuigenbelasting
- Reparatie, onderhoud en banden
- Haal- en brengservice bij onderhoud
- Pechhulp in Nederland (Pechhulp Europa bij 'Comfort' en 'Business')
- All-risk verzekering (WA & Casco)
- Schade Verzekering Inzittenden (SVI)
- Vast laag eigen risico bij niet verhaalbare schade

Het is mogelijk om deze op te zeggen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Wanneer je korter rijdt dan gecalculeerd, dan betaal je iets bij: de minderdagentoeslag.

Fleetport regelt de aflevering van de auto. Zij stemmen de afleverdatum, -tijd en -locatie met je af om de auto vervolgens zoals afgesproken te leveren.

Neem direct contact op met het driverteam via 030 602 41 41. Ook als je in het buitenland strandt. Zij helpen jou zo snel mogelijk weer op weg.

Om de lease- en mantelovereenkomst in orde te kunnen maken, vragen wij om de volgende documenten aan te leveren:
- Kopie uittreksel KvK
- Jaarrekening van 2018 (minimaal 2017). Bij een eenmanszaak of V.O.F. met natuurlijke rechtspersonen als vennoot, ontvangt Arval naast de balans 2017 en winst- en verliesrekening, ook de aangifte inkomstenbelasting 2017 van de eigenaar / eigenaren § Kopie ID voor- en achterkant van alle tekeningsbevoegden volgens de KvK
- E-mailadres voor elektronische facturatie
- KYC formulier (deze ontvang je per mail van ons)

Dit is mogelijk, wel dient de betaling voor de optie over de reeds verstreken maanden met terugwerkende kracht te worden voldaan.

Verschil tussen het aantal contractueel afgesproken en het aantal werkelijk in een jaar gereden kilometers. Deze worden aan het eind van elk kalenderjaar en/of aan het eind van het leasecontract afgerekend tegen de prijs die hiervoor in het leasecontract is bepaald.

Bij het afwijken van meer of minder dan 10% van het geschatte aantal kilometers per jaar, mag de leasemaatschappij hercalculeren en kan daarmee de leaseprijs opnieuw berekend worden op basis van de daadwerkelijke gereden kilometers per jaar.

Als je via LeaseBuddy een leasecontract afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige vergoeding van de leasemaatschappij. Met deze inkomsten investeren we onder meer in de software en klantgerichte berijderapps. Daarnaast adviseren we over de perfecte autoregeling en beantwoorden we vragen wanneer jij dat wilt. We doen dus veel meer dan alleen vergelijken.

MIJN LEASEAUTO

Als je winterbanden in je contract hebt opgenomen, raden we aan de bandenwissel tijdig in te plannen. Bij een temperatuur van 7 graden Celsius is het veiliger om op winterbanden te rijden. Ook is van groot belang om ook weer op tijd te wisselen naar zomerbanden. De remweg van een winterband is veel langer bij stijgende temperaturen.

- Merkdealers
- Profile Care & Tyrecenter
- Bosch Car Service
- James

Ja, wanneer de garage is aangesloten op het ROB-Net systeem. Door middel van het ROB-Net systeem communiceren leasemaatschappij en leverancier over aanvragen m.b.t. Reparatie, Onderhoud en Banden (ROB) én het daaraan gerelateerde vervangend vervoer. Vervolgens ondersteunt ROB-Net adequate administratieve afwikkeling van onderlinge transacties.

- Kwik-Fit
- Autotaalglas

De boetes ontvang jij via leasemaatschappij Arval. Je kan deze kosten niet declareren. Dat geldt ook voor de kosten van inbeslagname van jouw auto, bijvoorbeeld na een snelheidsovertreding.

Je kan in hoger beroep gaan bij de instantie van wie de bekeuring afkomstig is. Hoe dit werkt, staat (achter)op de bekeuring vermeld. Met de begeleidende brief machtig Arval jou om beroep aan te tekenen. Stuur deze brief dus mee met jouw bezwaarschrift. Het CJIB biedt ook de mogelijkheid om online een bezwaarschrift in te dienen. Op de website van het OM kunt u eenvoudig met het CJIB-nummer van de beschikking en uw DigiD beroep aantekenen. Voor inhoudelijke vragen over een bekeuring, verwijzen wij jou naar de desbetreffende instantie. Zij helpen je graag verder. Arval is alleen verantwoordelijk voor het doorsturen van een bekeuring.

Na aflevering van je nieuwe leaseauto stuurt het RDW de kentekencard naar jouw huisadres. Dit duurt maximaal 3 werkdagen. Heb jij na 5 werkdagen de kentekencard nog niet ontvangen? Neem dan contact op met ons.

Dat kan zeker. Drie maanden voordat het contract van jouw auto verloopt, ontvang je van ons een bericht met daarin de overnameprijs. Je hebt dan nog tijd genoeg om bij ons aan te geven of je de auto wilt kopen. Uiteraard kan de auto ook worden verkocht aan vrienden, familie, buren of collega's.